Verschillende muziekstijlen

Populaire muziek heeft als eigenschap dat het veel aantrekkingskracht heeft, en kan worden gedistribueerd naar een groot publiek via de muziekindustrie. Er zijn honderden muziekstijlen, maar er zijn maar een tiental stijlen die echt goed aanslaan op het grote publiek. Onderstaand een lijstje met de meest populaire muziekstijlen van dit moment:

Rock muziek (rock-‘n-roll)

Rockmuziek was vooral populair in het begin van de jaren vijftig, en stond in de Verenigde Staten bekend als ‘rock ‘n’ roll’. Ook in het Verenigd Koninkrijk trok deze stijl erg aan in de jaren zestig. Denk aan muziek van Elvis Presley en The Rolling Stones.

Elektronische muziek (elektro)

Elektro muziek werd steeds populairder in de popcultuur van de 21ste eeuw. Deze muziekstijl werd groot door de vele festivals en feesten waar dj’s als Avicii, Calvin Harris, Deadmau5, Daft Punk, en David Guetta speelden. Veel van deze dj’s worden tegenwoordig de hele wereld overgevlogen om op feesten elektronische muziek te spelen.

R&B

R&B bevat veel andere muziekstijlen, allemaal gebaseerd op de R&B stijl. Deze stijl wordt ook wel soulmuziek genoemd. Grote namen in deze muziekstijl zijn bijvoorbeeld Usher, Beyonce, Alicia Keys en John Legend.

Funk

Funk was vooral in de tweede helft van de 20e eeuw erg populair. James Brown creëerde in 1964 de originele funkmuziek.

Country muziek

Country, ook bekend als western muziek of hillbilly muziek, ontstond in de vroege jaren 1920 in het zuiden van de Verenigde Staten. Tegenwoordig is deze muziekstijl door Europa en de Verenigde Staten enorm populair. Er zijn zelfs speciale festivals die zich enkel en alleen richten op country muziek (zoals het Stagecoach Festival).

Reggae

Reggae muziek komt oorspronkelijk uit Jamaica. In de jaren dertig van de vorige eeuw was reggae nauw verbonden met de Rastafari, een Afrocentrische religie die in Jamaica ontwikkelde. Later werd de reggaemuziek geassocieerd met Rastafari bewegingen en Rastafari-gospel.

Hiphop muziek

Hiphop, ook wel rapmuziek genoemd, is een muziekgenre dat in de jaren zeventig in de Verenigde Staten is ontstaan, met name door Afro-Amerikaanse jongeren uit de binnensteden.

shesha