De beste radiozenders van Nederland

Er zijn veel uiteenlopende radiozenders in Nederland. Het type luisteraars die deze hebben, hangt af van verschillende factoren. Op de eerste plaats vooral wat voor muziek er gespeeld wordt. Maar ook de andere dingen die op zenders behandeld worden, het soort shows dat voorbij komt en de doelgroep waar men zich op richt is van belang.

Gelukkig kun je op allerlei plekken altijd naar de radio luisteren. De meeste mensen doen dit op het werk, of in de auto onderweg. Maar wanneer je thuis werkt, kun je altijd ook nog vanaf een mobiele telefoon, tablet of refurbished macbook pro luisteren. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. De beste shows die op de radio te horen zijn hoor je over het algemeen terug tijdens de spits doordeweeks. Dit heeft er alles mee te maken dat op de moment de meeste mensen onderweg zijn en dus afgestemd zijn op de radio. Dit is daarom dus het moment voor zenders om de meeste luisteraars te hebben. Vandaar dat de beste shows vaak in de ochtend en namiddag te horen zijn. Hieronder volgt een overzicht van de meest populaire radiozender van ons land.

Radio 538

Naar Radio 538 luisteren allerlei mensen. Het is een hippe zender met een goede mix aan muziek waardoor het veelal jongere luisteraars trekt maar niet alleen maar. Door het aanbod qua muziek zo uitgebreid mogelijk te houden wordt ervoor gezorgd dat alles een wat gemengder publiek aanspreekt,

Radio Veronica

Luisteraars van Radio Veronica vallen vaak onder een iets oudere leeftijdsgroep. Dit heeft er mee te maken dat er veel nummers uit de jaren tachtig en negentig opgezet worden. Ook richt de zender zich in het bijzonder op mannelijke luisteraars. Er wordt tijdens de shows zoals Veronica Inside naast muziek ook veel gesproken en gebeld met bekendheden over actualiteiten. Hiermee onderscheidt het zich enigszins van andere zenders.

Q-Music

De zender Q-Music is vooral bij een wat jonger publiek bekend. Er wordt veel top 40 muziek gedraaid die op dat moment populair is. Dit is dan ook wat het jongere publiek bindt. Daarnaast zijn er meerdere populaire spellen en onderdelen in shows waarvoor mensen standaard inschakelen op Q-Music. Bijvoorbeeld het bekende spel ´Het Geluid´. Hierbij moeten luisteraars raden wat een geluid precies is, waarmee ze dan veel geld kunnen winnen.

Sky Radio

Het voordeel van kiezen voor Sky Radio als luisteraar is dat er niet tussendoor gepraat wordt door een DJ of anderen. Wel zijn er reclames. Maar als je niet van al teveel gepraat tussendoor houdt is dit natuurlijk ideaal. De muziek die veelal gedraaid wordt is voor een wat oudere leeftijdsgroep. Er is nog wel eens kritiek over het feit dat bepaalde muziek vaak voorbij komt.

shesha