Michael Jackson

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana. Hij had maar liefst 9 broers en zussen, veel van hen ook bekend uit de muziekindustrie.

Michael Joseph Jackson stond bekend als ‘The King of Pop’. Hij was een zanger, songwriter en danser. Als kind werd Michael de leadzanger van de populaire Motown Group van zijn familie – The Jackson 5. Later besloot hij alleen verder te gaan.

Michael heeft veel grote hits op zijn naam staan, zoals ‘Off the Wall’, ‘Thriller’ en ‘Bad’. Wellicht is hij echter het meest beroemd om zijn moonwalk danspas. Michael Jackson won in zijn carrière 3 Grammy Awards.

In zijn latere jaren werd Michael Jackson achtervolgd door beschuldigingen van kindermishandeling.

In 1994 trouwde Michael met Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley. Ze scheidde na een paar jaar in 1996. Sommigen dachten dat het huwelijk een publiciteitsstunt was om het imago van Jackson te herstellen na de beschuldigingen.

Later datzelfde jaar trouwde Jackson met verpleegster Debbie Rowe. Ze kregen samen 2 kinderen: zoon Michael Joseph “Prince” Jackson Jr. geboren in 1997, en dochter Paris Michael Katherine Jackson, geboren in 1998. Het echtpaar scheidde in 1999.

Michael Jackson stierf in 2009 op 50-jarige leeftijd aan een overdosis drugs, vlak voor de lancering van zijn comeback tour.

shesha