Madonna

Madonna Louise Ciccone werd op 16 augustus 1956 geboren in Bay City, Michigan, in een grote Italisiaans-Amerikaanse familie. Ze studeerde dans, eerst in Michigan en toen in New York, voor ze kort naar Parijs verhuisde en lid werd van een disco-revue. Later trad ze op in New York met een aantal rockgroepen. Hierna tekende ze bij Sire Records, waar haar zangcarrière begon, met haar eerste hit ‘Holiday’ in 1983.

Madonna ontpopte zich al snel tot zangeres, songwriter, actrice en ondernemer. In de jaren tachtig en negentig wist ze als vrouw in de amusementsindustrie een bijna ongeëvenaard niveau van macht en controle te bereiken. Haar succes bracht een duidelijke boodschap van financiële zelfstandigheid aan andere vrouwen in de industrie.

In 1996 kreeg Madonna ook succes als actrice in de film musical Evita. Dit jaar werd ook haar dochter geboren. Later trouwde ze met regisseur Guy Ritchie (in 2000), met wie ze een zoon kreeg. In 2008 scheidde ze van Guy Ritchie. Ze adopteerde ook vier kinderen uit Malawi.

Madonna trad voor de laatste keer op in Tel Aviv voor haar ‘Sticky & Sweet’ tour, in september 2009. Madonna’s grootste hits kun je hier bekijken. ‘Like a virgin’ is wellicht wel de allerbekendste.

shesha